Gode råd

Sådan kan du hurtigt og effektivt finde en diamantklinge

Enhver, der har gjort flisebelægning, forstår, at saven kun er et stykke af puslespillet. Når en sav bevæger sig ved tre til ti tusinde omdrejninger pr. Minut, kan en tynd knivskæring muligvis skære næsten alt, men kvaliteten af ​​klippet, bladets levetid og virkningen på saven kan muligvis tilskynde enhver våd savbruger til at have det rette klinge til den aktuelle opgave. I betragtning af omkostningerne ved knive er det vigtigt at vide, hvad man skal kigge efter, når det kommer til et diamantblad. Men hvorfor er der et så stort udvalg af forskellige diamantklinger derude, selv inden for et mærke? Hvordan forstår en person og skelner mellem hundreder af unikke kvaliteter og stilarter?

Hvad er en diamantklinge?

For det første er en diamantklinge lavet af stål af høj kvalitet, men som navnet antyder er der faktiske diamanter spredt over hele klingen. Dette er dog ikke diamanter, der findes i forlovelsesringe – Gudskelov. De er typisk syntetiske og produceres ved højtrykssyntese ved høj temperatur for at producere mest mulig effektivitet til skæring. Diamanterne kan limes til klingen via en række forskellige metoder – typisk med sintret metalpulver – og disse metoder kan påvirke knivkvaliteten, men bindingen er den vigtigste ting at forstå, når det kommer til diamantknivsminke. Bindingen varierer mellem forskellige niveauer af blødhed og hårdhed, og ud over at give en base for diamanterne giver bindingen mulighed for en specifik slidhastighed, der svarer til det materiale, der skæres. Ofte er bindingshårdheden det inverse af materialets hårdhed.

Mere holdbart

Hvis ikke for bladets levetid, ville næsten alle klinger bruge en blød binding, som konstant ville udsætte nye diamanter væk fra den bundne stjæle for et rent snit. Dette påvirker imidlertid bladets levetid negativt, så næsten alle producenter bruger en hård binding til blødere materialer for at øge levetiden enormt.

You may also like