Huset

Dette skal du overveje når du køber et nedlagt landbrug

Storbyen er pt et attraktivt sted at bo, men især børnefamilier er nu begyndt at søge ud. De ønsker deres børn skal vokse op i områder med frisk luft og højt til loftet. Mange går måske også med en drøm om at holde større eller mindre dyrehold, og derfor med tanken om at købe et nedlagt landbrug. Du kan online finde et nedlagt landbrud til salg, men der er nogle ting du skal være opmærksom på, når du handler lige netop landbrugsejendomme.

Vær opmærksom på om der er landbrugspligt på ejendommen

Landbrugsejendomme går under et utal af navne, de kan online findes under alt fra, ”nedlagt landbrug til salg”, ”forvalter bolig sælges” eller ”køb dit eget fritidslandbrug”. Navnene må endelig ikke lade jer snyde, det vigtige er i virkeligheden udelukkende om der er landbrugspligt på ejendommen eller ej. Denne fortæller noget om hvorvidt du er forpligtet til at holde arealet, så det ikke bliver vildt at se på. Herudover er der også bopælspligt. Men samtidigt er der også nogle skattefordele ved dette, som dog hurtigt kan blive fjernet hvis skat ikke finder jeres landbrug kvalificeret. Dette kan komme til at koste jer mange penge i længden, idet i nu vil blive beskattet som en normal husholdning.

Der er en begrænsning på hvor mange dyr det er tilladt at holde på et nedlagt landbrug

Mange mennesker fra storbyen, flyttet til landet med drømmen, om at have deres egen lille zoo. De ønsker alt fra køer til grise til heste. Dog skal man være opmærksom på at man hvis man ønsker mere end en type landbrugsdyr, er det vigtigt man får søgt om en ekstra godkendelse. Dog er det også vigtigt at undersøge dette, da forskellige områder er mere strikse end andre områder. Her kan det være en fordel at kontakte kommunen inden man anskaffer sig dyr.

You may also like