Huset

Find ro i familielivet med meditation

I en travl hverdag kan det for langt de fleste børnefamilier føles som om, at dagene er for korte, og konflikter og nedsmeltninger er uundgåelige, fordi vi som voksne ikke når at samle os og finde roen til at guide os selv og vores børn igennem kaosset.

Få styr på tankemylderet

Vi er vores tanker, og tankerne påvirkes af de følelser, vi har igennem dagen. Det betyder, at når vi står i en given situation, er vi allerede præget af vores eget humør, og det bevirker, om vi håndterer situation godt eller dårligt.

Ved at prøve at finde ind til roen i de travle dage kan vi bedre vurdere den situation, vi står foran uden at være påvirket af dagens humør, og det kan meditation hjælpe os med.

Meditation er godt for både børn og voksne idet, det får os ned i kroppen, og vi kan dermed bedre mærke, hvordan vi selv har det og tage gode velfunderede beslutninger.

Det kan også hjælpe børn med at slippe tankerne og uroen inden sengetøj. Tjek KarensUnivers.com for gode guidede meditationer og en god gennemgang af fordelene ved meditation for både børn og voksne.

For børnene er det en magisk stund, hvor de kan komme på en rejse ind i kroppen og lade sansesystemet slappe lidt af, og det samme gælder egentlig for de voksne.

Ved at komme ind i en meditation får vi ro på vores vejrtrækning, på musklerne, sanser os selv og bliver mere groundet. Det kan særligt være godt på de travle dage, eller ved aftentid, når vi ikke kan finde ro til at komme ind i søvnen.

For langt de fleste voksne med søvnproblemer handler det om, at vi ikke kan slippe de tanker, som holder os vågne. Her kan meditationen komme os til hjælp, ligesom det kan give en god pause på en travl dag, så vi kan klare os helskindet igennem dagen.

You may also like