Huset

Sådan får du selv den mindste til at gøre rent

Forsøger du også konstant at finde på nogle ting, der kan få dine børn til at tørre op efter sig selv, stille i opvaskemaskinen og ligge deres eget tøj sammen? Så ved du sikkert allerede nu, hvor svær en opgave det er at komme igennem, og derfor har du sikkert også oplevet at fejle op til flere gange og blot blive mødt med ligegyldighed. Og sådan bør det ikke være.

Når der skal være tid til det hele

Det er nemlig svært at skulle stå for alt det huslige selv – især hvis man er en større familie med flere børn. Det betyder nemlig, at der altid er meget rengøring, opvask, tøjvask og rydden op. Men hvis alle bare tog en tørn med og gjorde lidt af det, som der skal gøres i et hjem, ville alt blive meget mere overkommeligt for dig.

Når det huslige skal være sjovt

Og heldigvis er det muligt for dig at opmuntre dine børn en smule til at hjælpe til. For det første kan du gøre det til en konkurrence mellem dine børn og lave et pointsystem for hver ting, der gøres i hjemmet. At tømmeopvaskemaskinen giver et bestemt antal point, mens det at støvsuge giver et andet antal point.

Præmien kan således være en ting, som alle vil sætte pris på, hvorfor der vil være noget spændende at opnå med det ekstra arbejde, man skal vænnes til at udføre i hjemmet. For efter en tid vil det forhåbentlig være blevet til en vane at hjælpe til med alt det huslige.

Prøv med en håndstøvsuger

Og for at gøre det hele endnu lettere kan du vælge at investere i en håndstøvsuger, som selv den mindste i familien kan betjene. Og pludselig er det sjovt at gøre rent og se, hvem der vinder den eftertragtede præmie.

You may also like