Huset

Sommerhus: Er dit sommerhus klar efter vinteren?

Sommeren er lige om hjørnet, og dit sommerhus venter på, at du endnu en gang flytter ind. Det er dog muligt, at der er en række ting du kan gøre, for at gøre dette års sommerhus-tur endnu bedre end sidste år. Sommerhuse står ofte tomme i lange perioder af gangen, og det er muligt, at der er opstået problemer med enten fugt, svamp eller noget helt tredje.

Skal du renovere?

Når man har sommerhus, bliver det ofte en hobby, at små-renovere i de perioder man befinder sig i det. Så hvis det lyder genkendeligt, så læs med her.

Mange sommerhuse er ofte af ældre dato, hvilket betyder gamle materialer, slitage osv. Derfor kan du med fordel undersøge, om du kan fjerne/forebygge fugt, så endnu en varm sommer kan nydes fri for bekymringer.

Der sker ofte det, at når sommerhuset bliver lukket ned for vinteren, så bliver det ikke forberedt korrekt. Dette kan resultere i fugt skader, og i andre tilfælde, svamp. Hvis ikke der er har været tilstækkelig ventilation i alle rum, vil fugten i luften sætte sig på rummets overflader, og så har man baladen. Det er derfor en rigtig god ide, at sikre sig en fornuftig gennemstrømning af luft, og en inde-temperatur på minimum 5 grader.

Det kan lyde dyrt, at skulle holde sit sommerhus opvarmet igennem kolde perioder, men det er muligt, at finde systemer som benytter sig af solenergi, og derfor kræver minimale kræfter af din el-regning.

Hvis skaden alligevel er sket, og sommerhuset står ilde tilberedt, så er der hjælp at hente fra J-Jensen, som er eksperter inden for nedrivning og miljøsanering.

Hold sommerhuset opvarmet miljørigtigt

Lige meget hvilken årstid det er, når du befinder dig i dit sommerhus, så kan der være behov for, at holde huset varmt. Dette kan gøres på mange forskellige måder, og en af de mere populære muligheder har altid været brændeovnen.

En brændeovn kan ikke alene varme dit sommerhus godt op, men der er også noget hyggeligt ved, at have en brændeovn kørende i baggrunden af stuen. Fokus skal så ligge på, at få den korrekte størrelse brændovn. Hvis den er for lille, kan den ikke varme alle rumene op, og hvis den er for stor, så bliver der varmt alt for hurtigt.

Så vælg derfor en brændeovn, som passer perfekt til størrelsen på dit sommerhus. Derudover skal man også overveje, hvad man fyrer op med, da dette ikke alene har en indvirkning på effekten af brændeovnen, men også miljøet.

En af de bedste muligheder der findes til opvarming af sin brændeovn, er træpiller. Stampemøllen producerer træpiller, som har en højere brandværdi, og mindre CO2-udledning end mange af deres konkurrenter på markedet.

You may also like