Huset

Undgå fugt i boligen med den rette vindskede

Vand og fugt er husejerens værste fjende, og du må derfor gøre alt, hvad du kan for at sikre, at hele huset forbliver tørt året igennem. Fugt i murene eller længere inde i boligen kan være katastrofalt, da fugt bl.a. kan føre til råd og svamp i boligen.

Det kan være en direkte dødsdom for en bolig, hvis det bliver opdaget for sent, mens det på samme tid skaber et yders skadelige indeklima, som kan give sundhedsproblemer for dig og din familie.

Netop derfor er din ypperste opgave som husejer at sørge for, at vand og fugt holder sig ude at boligen på alle områder, og i den forbindelse bør taget selvfølgelig være centrum for dit fokus. Danske taget bliver udsat for lidt af hvert, og det danske klima stiller store krav til kvaliteten af taget, så både regn, sne og slud løber af taget og væk fra boligen.

En ting, som de færreste dog tænker over i forbindelse med hustage, er vindskeden. Vinskeden er lige så vigtig som selve tagpladerne, da den forhindrer vand i at trænge ind der, hvor tag møder husmur. Du kan læse mere her og finde frem til en løsning, som passer lige netop til dit tag og dit hus.

Hvad er en vindskede?

Vindskedens opgave er at beskytte dit hus der, hvor taget ikke er tilstrækkeligt. Derfor sidder en vindskede på kanten af taget, hvor taget møder husmuren ved gavlen. Hvis taget stod alene, ville slagregn nemt kunne trænge ind mellem tag og husmur, og der er derfor brug for ekstra beskyttelse i dette område.

Derfor er en vindskede vigtig, da den lukker hullet forenden af taget, så vand og fugt ikke kan trænge ind under taget og løbet ned i væggene og videre ind i huset. En vinskede er derfor en nødvendighed på stort set alle huse.

You may also like