Gode råd

Sådan ved du om dit computerbatteri skal udskiftes

Ligegyldigt hvor godt du behandler dit laptop-batteri, vil den til sidst dø. Hvis du er heldig, er det tid til at udskifte din bærbare computer, når det batteri dør. Hvis du ikke gør det, skal du udskifte batteriet. Batteridød kan virke pludselig, men det behøver ikke. Windows vil advare dig, når dit batteri når ekstremt lave kapacitetsniveauer, men du kan også holde dine egne faner om dens kapacitet.

Windows advarer dig

Windows holder dig normalt ikke opdateret med dit batteris kapacitetsniveau. Når du bruger det, og det svækkes, vil du bare bemærke, at din bærbare computer ikke ser ud til at vare så længe på batteriet.

Til sidst, når dit batteri når et lavt nok kapacitetsniveau, advarer Windows dig. Du kan se et rødt X vises på standardbatteriikonet i proceslinjen, og når du klikker på det, vil Windows informere dig om, at du skal “overveje at udskifte dit batteri.”

Windows siger også, at din computer måske pludselig kan lukkes, fordi der er et problem med dit batteri – med andre ord, dit batteri kan ikke rumme nok af opladning til at tænde din bærbare computer længe, når det ikke er tilsluttet en stikkontakt.

Sådan skifter du det

Hvis din bærbare computer har et brugervenligt batteri – det vil sige et, du kan fjerne selv – kan du udskifte dit batteri let. Hvis din bærbare computer ikke har et brugervenligt batteri, skal du kontakte producenten af den bærbare computer, så de kan få din bærbare computer åbent og skifte batteri til dig. Shop batterier her.

Der er ingen mening i at besætte dig, i dit batteris kapacitet – det var trods alt designet til at blive brugt – men det er noget at holde øje med. Hvis din kapacitet falder hurtigere, end du ønsker, kan det være et tegn på, at du skal behandle dit batteri bedre.

You may also like