Haven

Pas på dine haveredskaber under den kolde tid – byg et skur

Haven er et stort, uendeligt projekt, man aldrig helt bliver færdig med. Er du husejer og ønsker at optimere din haves funktion, er der mange DIY tiltag man kan foretage sig inden vejret bliver koldere.

Tanker og overvejelser

At bygge et skut til haven. Hvor svært kan det være? Det afhænger selvfølgelig af ambitionsniveauet. Få styr på havemaskiner, haveredskaber og ungernes legetøj ved at bygge et redskabsskur. Efteråret er lige om trapperne hvilket betyder, at man langsom trækker havemøblerne ind. Er man eventuelt ny husejer og købte en masse nyt tilbehør til haven i sommers, men nu ikke ved hvor det skal placeres hen over de kolde måneder, hvor det alligevel ikke bliver brugt. De fleste har en garage eller et skur, men ikke alle skure har plads til hele bord-og-bænkesættet.

Imens solen stadigvæk kigger frem ind imellem ville det være en oplagt mulighed, at lave en lille optimering på dit eventuelle skur, så det holder tørt hele året rundt og har plads til at det skal kunne indeholde.

Bebyggelse på grund

Der er den del regler, når det gælder bebyggelse på privat grund. Vær sikker på, at du overholder reglerne, hvis du ønsker at opføre en ny garage eller en pavillion i haven. Der er tale om et sekundært byggeri, da det ikke er en del af selve boligen. Bygningen må derfor ikke anvendes til bolig eller længerevarende ophold.

Visse bygninger kræver byggetilladelse og det er vigtigt at være opmærksom på, når man selv vælger at opføre en mindre byggeri i haven. Hvis det samlede areal af udhus, skure mm. Der opføres i tilknytning til et fritliggende enfamiliehus overstiger 50 kvadratmeter, skal du søge byggetilladelse. Selvom byggeriet er under 50 kvadratmeter, skal der desuden ansøges om byggetilladelse, hvis der er tal om en garage, en carport eller et udhus, som er integreret i det eksisterende byggeri.

Dette er langt fra alle de ting man behøves at vide før man støber et fundament og begynder projektet. Det er meget forarbejde der skal gøres og det er ikke altid nemt at finde rundt i. Det er også derfor flere advokater stiller sig til rådighed og har specialiceret sig som boligadvokater. Find eventuelt en god boligadvokat i Silkeborg, hvor man kan få advokatrådgivning til faste lave priser.

Værktøjer, design og materialer

Smukt design og samrte detaljer behøver ikke at koste en formue. Tværtimod. Her får du opskriften på, hvordan du bygger et skur af billige materialer, så reaultatet bliver eksklusivt og lækkert, fordi projektet er gennemtænkt til mindste detalje.

Vælg dine materilaer med omhu, så det træ du vælger er en god nok kvalitet til netop formålet. Træet skal selvfølgelig altid behandles og det er sjældent nok med én enkelt behandling, da de fleste facader bliver slidt af vejret. Til sådan et byggeprojekt, skal der mange værktøjer til. Værktøj kan være dyrt og selvom det kan være nemt at låne, er der bare flere der ønsker at eje det selv. Der findes mange mærker og forhandlere af værktøj. Til et projekt skal der bruges alt fra vinkelsliber til vinkelboremaskiner.

Et skur kan have mange forskellige konstruktioner og vi har nogle gode forslag til, hvordan dit skur kan få et både flot og fuktionelt design. Første idé ville være, at vælge en dobbeltdør. Dobbeltdøren vil skabe en del mere lys i skuret, når det åbnes. Dobbeltdøren er desuden praktisk, fordi den gør det nemt at få større ting ind og ud af skuret. Det ville også være en god ide at lave et modulopbygget skur, hvor man på denne måde kan opdele sine ting og måske endda lave et skur i den ene side. Byg eventuelt skuret i forlængelse af din carport eller endda drivhus.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like