Gode råd

3 tips til en bedre søvn

Der kan være mange årsager til at man har svært ved at sove om natten, og nogen har større problemer end andre. Men alt andet lige er der nogen basale ting, som er vigtige hvis man døjer med søvnproblemer.

Det helt rigtige sengetøj

Det lyder måske banalt, men med det rigtige sengetøj vil din krop slappe bedre af, og du vil ikke opleve irritationer i købet af natten. Derudover er det også vigtigt, at man finder noget sengetøj, der passer til ens behov. Og alle ved, at man med en god nats søvn kommer rigtig langt, og det har stor betydning for ens overskud dagen efter. Man skal også finde ud af om, hvordan man sover med, hvis man sover uden tøj på, kan det være rart at have en kimono fra Georg Jensen, eller en morgenkåbe der kan hjælpe en til at komme nemmere ud af sengen, og få en ordentlig start på de kolde morgenener. Og hvis du døjer med sensitiv hud, er det anbefalelsesværdigt at bruge økologisk sengetøj, eller sengetøj med en glat overflade der ikke irriterer huden i løbet af natten.

Aktiv i løbet af dagen

Udover dine forhold i dine soveomgivelser er det også vigtigt, at men tænker på, hvor meget energi man får brændt af i købet af dagen. Og det er meget normalt at når man f.eks. har haft en hård dag, hvor man har været aktiv enten fysisk eller psykisk aktiv, har lettere ved at sove ordentligt og uforstyrret om natten. Og hvis du har svært ved at holde motivationen oppe ift. En aktiv livsstil, kan det være en god ide at kunne give sig selv små belønninger efter træningen. Dette kan gøres ved psykiske belønninger, eller fysiske belønninger som Scitec Nutrition, hvor du belønner dig selv og din krop fysisk efter man har været aktiv. Og udover at give dig en bedre nattesøvn, vil den aktive hver dag også hjælpe dig til at komme i bedre fysisk form og give dig mere energi og overskud i hverdagen. Det er selvfølgelig en god ide at sørge for at finde en fysisk aktivitet, som du synes er sjov for så er det nemmere for dig at bibeholde den gode stime. Og dette kan være alt fra gå- eller løbeture, styrketræning, eller noget holdtræning som badminton eller Zumba.

Temperatur, lys, og lyd

Det er rigtig vigtigt, at man, hvis man skal have optimeret sine søvnforhold, skal der være nogle basale ting, der skal være i orden for at give dig den optimale søvn. Hvis man har det meget varmt om natten, kan det være en god ide at skrue ned for temperaturen eller åbne et vindue i f.eks. sommerhalvåret. Hvis man bor ud til en vej eller af anden grund ikke kan åbne sit vindue, kan man med fordel sætte en blæser op, der får luften i rummet til at cirkulere rundt. Og derudover kan det også være en god ide, at man vælger at have to dyner, som man skifter ud alt efter sæson. F.eks. sommer- og vinterdyner eller en let- og en lun helårsdyne. Hvis man er meget lysfølsom, er det en god ide at sætte sine mørklægningsgardiner op, og på den måde sørge for at man har mulighed for at regulere, hvor meget lys man ønsker hele året. Hvis man ikke synes, at mørklægningsgardiner kan med evt. sætte dem op bag et par almindelige gardiner. Og det sidste råd er at man sørger for at, ens soveværelse bliver placeret så stille som muligt. Helst væk fra vejen, stuen, og køkkenet hvor der kan være larm i form af maskiner eller gæster.

You may also like