Gode råd

Gode råd ved indflytning i ny bolig

Er du lige flyttet ind i et hus eller snart skal, hvor det hele skal laves fra bunden af, men du er egentlig i tvivl om hvordan du skal bære dig ad, eller du har bare brug for gode råd? Så kommer der nogle her.

Optimer din tid

Det kan tage rigtig lang tid at renovere end bolig, og ofte skal det gå hurtigt da det ikke er sjovt at gå i bad hjemme hos mor og far og sove på en luftmadras. En god mulighed kan være at anskaffe alternativer i din bolig, så du kan bruge den som normal imens du renovere. Det kan for eksempel være et nedtagelig toilet eller brusekabine, som er god at opsætte når man er under renovation. Lyder dette som en god mulighed i din situation kan du få hjælp hos Schanflex, samtidig kan du få hjælp til hvad end du lige mangler af overdækninger. Dette er godt i situationen, hvor det meste skal fikses i hjemmet.

Få hjælp udefra

At flytte ind i en ny bolig kan tage rigtig meget tid. Tit kræver det man bruger en hel masse tid, som man ofte ikke har. Det kan derfor være en rigtig god ide at hyre nogle til at hjælpe. Det kan være alt fra en boligarkitekt til en tømre, håndværker eller maler. Hos Malgodt er der altid en maler til rådighed når du skal have malet, om det er indendørs i badeværelset eller udendørs på facaden, er de klar til at hjælpe.

Derudover er det en god ide at spørge om hjælp, altid spørg om hjælp, hvis det er for uoverskueligt. Der er ingen grund til at gå og stresse over noget du kan gøre med dine venner, mens i har noget samvær. En anden god ide er et flyttefirma til at flytte alle tingene, ting kan de hjælpe med at pakke ned og flytter det helt hen til den etage eller sted du bor.

Husk din sunde fornuft

Når du køber eller lejer en ny bolig, er det vigtigt at have sin sunde fornuft med sig. Især når kontrakten kommer på bordet. Som individ er det ikke altid nemt at vide om kontrakten er i orden eller om der er smuthuller. Hertil kan det være smart at få en advokat på sagen. Kontrakter kan nemlig være svære at tyde og kan indeholde mange svære ord, som normale mennesker ikke bruger i hverdagens sprog. Det er derfor en rigtig god ide at få hjælp, for ikke at ende i en kattepine.

Når du kommer til den nyanskaffede bolig, er det en god ide at få taget billeder af fejl og mangler i boligen, da det kan gå hen og blive dit problem i sidste ende. Derefter bør du orientere dig om vedligeholdelsespligten der er når du har købt boligen. Denne måde sikre dig, at har du betalt et depositum har du mulighed for at få det tilbage igen, hvis du en dag kom i den situation at du skal flytte.

Sørg samtidig for at være forsikret, dette kan hjælpe utrolig meget hvis uheldet skulle være ude. En lille side ting der kan være god at gøre, er at blive venner med naboerne hurtigt. Eventuelt spørge om de har tider man ikke må bore, så du ikke forstyrre husfreden. Tager du hensyn til dem, så tager de også hensyn til dig, samtidig kunne det jo ende ud i et venskab.

Lade være med at stresse

Stresser du i din indflytningsperiode bliver det svært for dig at glæde dig over din nye bolig. Det går ikke, for så associere du boligen med noget negativt når du bor der, og kan have svært ved at have lyst til at være i lejligheden. Det er som sagt derfor altid bedre at bede om hjælp, når man har svært ved noget end at få stress. Det er nemlig ikke altid lige let at komme af med stress.

You may also like