Gode råd

Alt du skal vide om en slagleklipper

Har du et større areal af enten græs, buskads, mindre træer, hæk eller andet i den dur er en slagleklipper lige nøjagtigt det redskab du søger. De godt hærdede knive er helt specielle, hvilket gør, at de klarer arbejdet let og utroligt effektivt uden store strabadser fra din side. Den kan bruges til mange opgaver af forskellig art og klipper alt lige fra tidsler til kviste til grene til græs til buske. Du kan nemlig både bruge den til at klippe gevækster horisontalt og vertikalt, da den kan roteres 90 grader til hver side. Det giver mulighed for at klippe på mange typer arealer.

 

Hvordan fungerer en slagleklipper?

Slagleklipperen har de meget effektive hammerslagler, der gør, at en slagleklipper er brugbar til mange forskellige opgaver. Slaglerne sidder monteret forskudt på vertikale rækker på en aksel. Det giver muligheden for en optimal klipning af planter og buske. Via beslag fastgøres slaglerne til tromlen, og akselen, der roterer sidder vinkelret på traktorens akse. PTO-drivakslen, som er placeret langs traktorens aksel overfører kraft til slagleklipperens aksel gennem en gearkasse. Så ved en rotation af akslen skubbes slaglerne udad via centrifugalkraften.

 

Hvordan vælger jeg en slagleklipper?

Du skal først finde ud af, hvad dit behov er. Har du selv en traktor, som slagleklipperen skal hægtes på, skal du beslutte om den skal monteres bagtil eller fortil på traktoren. Hos DK-TEC kan du finde en slagleklipper med enten trepunktsophæng eller formontering. Der findes også selvkørende slagleklippere, men de er typisk lidt mindre i størrelsen og kan ikke dække så stort et areal ad gangen som en større slagleklipper. En slagleklipper er en lidt større investering rent økonomisk, og derfor er det godt at handle et sted, der har forstand på det. Så kommer du afsted med den helt rigtige slagleklipper til dit behov og af super god kvalitet.

 

Slagleklipper til de mere krævende opgaver

En slagleklipper er derimod helt ideel til de mere krævende og varierende opgaver. Tidsler, buske, grene, kviste, pinde og lignende gør ikke så meget, da en slagleklipper er udstyret med hammerslagler, som virkeligt forstår at slå effektivt til, når der klippes. Disse hammerslagler gør altså en slagleklipper til et ideelt redskab til mange forskellige typer af opgaver. Dertil kommer der den enestående funktion, at nogle modeller af slagleklipper kan roteres 90 grader til hver side. Dette giver først og fremmest mulighed for at klippe græsset tæt på arealer, hvor der er hældning. Dertil giver det god mulighed for at klippe ind i mellem træer, buske og lignende – men næsten vigtigst så giver dette mulighed for at rotere hele slagleklipperen vertikalt, således at du kan bruge denne til at klippe buske tætte. Der er altså en stor alsidighed, når du benytter dig af en slagleklipper, hvorfor denne da også økonomisk set er dyrere.

Effektivitet

De kraftige, specialhærdede knive sørger for, at klipningen bliver foretaget hurtigt og effektivt. Udskiftning af slagler sker også nemt og effektivt.

Grunden til at en slagleklipper er rigtigt god til disse typer af opgaver, er dens enkle opbygning. En slagleklipper får sit navn af ”slaglerne”, som er monteret på en vandret aksel. Slaglerne er monteret på rækker og forskudt, for at levere en komplet klipning. Slaglerne er fastgjort til tromlen ved hjælp af beslag. Den roterende aksel er vinkelret på aksen af traktoren, og PTO-drivakslen langs traktorens akse kører over i en gearkasse, som overfører kraften til slagleklipperens aksel. Når akslen roterer, skubber centrifugalkraften slaglerne udad. Skulle det ske, at din slagleklipper rammer en uheldig genstand, sker der sjældent andet end at en slagle falder af. Der kan efterfølgende monteres en ny slagle.

Nogle mindre slagleklippere er selvkørende, mens en typisk slagleklipper monteres på traktorens trepunktsophæng og drives af kraftudtaget. Visse af vores modeller kan dog også frontmonteres på traktoren. DK-TECs sortiment spænder fra 105 cm og op til 240 cm. Vi har mindre modeller til montering på ATV.

Der findes mange forskellige slagleklippere på markedet. De kendte varemærker er i rigtig god kvalitet, men prisen er også derefter. DK-TEC har specialiseret sig i at forhandle slagleklippere online, som kvalitetsmæssigt er på højde med de store mærker, men til en pris, hvor de fleste kan være med og hvor det ikke kan betale sig at købe en brugt. Alle vores maskiner produceres på fabrikker, som leverer i en kvalitet vi kan stå inde for.

You may also like