Huset

Dette skal du huske på, når du skal have nyt tag

Er det ved at være tid til, at du skal have skiftet dit gamle tag ud? Hvis du er i tvivl, kan du evt. kigge efter forskellige afmærkninger, huller osv. Det er naturligvis forskelligt, fra tag til tag, hvad du præcist skal være opmærksom på, men man siger generelt, at et opbrugt tag er til at skue med det blotte øje.

Det kan være svært at overskue, hvad man skal tage stilling til, når man skal have et nyt tag. Derfor får du her en liste over ting, du kan overveje i processen.

 

1.      Holdbarhed

En essentiel faktor for et godt tag er dets holdbarhed, for ingen har lyst til at skulle skifte sit tag mere end én gang. Det skal kunne holde til de forskellige vejrforhold – både blæst og forskellige former for nedbør. Heldigvis bestræber de fleste tagtyper sig på at have en god holdbarhed, da det er et afgørende kriterie for et godt tag. Men vær opmærksom, for det er ikke altid intuitivt, hvilke tag der holder bedst. F.eks. har betontagsten kun en levetid på 50-70 år, selvom det forekommer som et stærkt materiale.

2.      Tid

Det er ikke hensigtsmæssigt at være under tagrenovering. Derfor er det også en fordel, hvis du vælger et tag, der ikke tager for lang til at installere. Det kan også være, at du gerne selv vil prøve kræfter med monteringen, og her er det måske en ekstra fordel, hvis det ikke er for tidskrævende et projekt.

3.      Tænk på fremtiden

Det kan være, at du en dag får lyst til en større renovering. Det kan ikke udelukkes, og derfor bør du heller ikke udelukke, at det er hensigtsmæssigt, hvis du anskaffer dig et tag, som kan renoveres på, uden at det efterlader tydelige spor. sandwichpaneler til tagbyggeri er ideelt til netop dette formål.

4.      Vægten

Noget man hurtigt kan glemme at være opmærksom på, er tagets vægt. Det kan virke som en ligegyldig faktor, men faktisk er der nogle huse, som slet ikke er konstruerede til tunge tage. Hvis du vælger et let tag, skal du blot være opmærksom på, at det sidder godt nok fast, så det ikke er udsat i blæst. Men hvis det er monteret ordentligt, er der ingen grund til at bekymre sig.

 

 

 

 

 

You may also like