Huset

Hvordan lægger man laminatgulv?

Står du og skal have et nyt gulv og vil du gerne spare en gulvmontør. Så er et laminatgulv med et kliksystem helt sikkert et af de gulve der er nemmest at montere.

Skulle du værre usikker på om det gulv du har i tankerne passer dig og dine behov kan du søge råd hos FlotteGulve.dk læs mere her.

Inden at du påbegynder montagen af gulvet:
Undergulvet består sædvanligvis af beton, eller en trækonstruktion. Først skal du tjekke om dette er tilstrækkeligt plant – Afvigelser fra planhed skal være mindre end +/ – 2mm jævnt fordelt, målt på et 2 m retholt.

Hvis dit undergulv er ujævnt er det vigtigt at det bliver lavet så det er plant inden du monterer dit nye laminatgulv, f.eks. ved en gang spartling eller en anden form for opretning.

Når dette er ordnet, er næste step mellemlaget mellem dit undergulv og dit nye laminatgulv.

Hvis din konstruktion består af beton, anbefales det at der udlægges en fugtspærre. Den kan f.eks. bestå af en mindst 0,20 mm tyk polyethylenfolie. Den bør have et overlap på 200 mm i samlingerne og samlingerne tætnes med en alu-tape.

Til trinlydsisolering findes der et meget stort udvalg af muligheder, her kan du med fordel søge råd ved butikken, så du får det underlag der passer bedst til dig.

Montage af laminat planke

Du skal bruge:
Sav, afstandskiler, blyant, slagklods og tommestok.

Med hensyn til monteringen af selve gulvet, starter man som hovedregel i højre hjørne af rummet med breddens ferside ind mod vægen. Afstanden til væggen skal værre 10 – 15 mm. Denne afstand holdes ved at bruge afstandskiler. Det næste bræt i rækken klikkes i oppefra, på kortsiden af den planke du først lagde. Disse to skal flugte nøjagtigt med hinanden. Når du når til det sidste bræt skærer du det til, så der igen er 10 – 15 mm luft til væggen. Det afskårne stykke kan bruges til at starte næste række. (enderne skal som regel forskydes min 50 cm.) Denne planke drejes på langs ind i første række (bank her nænsomt med en slagklods hvis nødvendigt), og klikkes sammen på kortsiderne igen. Sidste række skæres til så der igen er 10 – 15 mm. til vægen.

Dette er en overordnet vejledning du bør altid følge altid montagevejledning i pakkerne, da dette som hovedregel er et krav for at garantien er gældende.

You may also like